Γιατί κάποιος να επισκεφθεί την Πορταριά;

Γιατί κάποιος να επισκεφθεί την Πορταριά;

Η Πορταριά είναι ένα γραφικό χωριό στο μαγευτικό Πήλιο ή αλλιώς στο βουνό των Κενταύρων μια ορεινή περιοχή στην κεντρική Ελλάδα. 20′ μόλις από την πόλη του Βόλου. Το Πήλιο είναι γνωστό για την φυσική του ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών του. Η Πορταριά συγκεκριμένα, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά.

Η Πορταριά βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 650 μέτρων και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, καταρράκτες και καταπράσινες κοιλάδες. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού είναι εντυπωσιακή, με πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και μεγάλη πλατεία. Εκεί θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια, τσιπουράδικά και καφέ. Το χωριό διατηρεί την αρχιτεκτονική και την αίσθηση του παρελθόντος, προσφέροντας μια εκπληκτική φυσική ομορφιά.

Γιατί κάποιος να επισκεφθεί την Πορταριά; Violetta's house gallery01

Ο λόγος που πολλοί επισκέπτονται την Πορταριά, είναι για να απολαύσουν την ηρεμία και την γαλήνη του χωριού, καθώς και την εκπληκτική φύση που την περιβάλλει. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα γραφικά μονοπάτια του χωριού, να μείνουν στους παραδοσιακούς ξενώνες και να απολαύσουν την θέα προς το καταγάλανο Αιγαίο, από τα ψηλότερα σημεία του χωριού.

Επιπλέον, η Πορταριά προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για φαγητό και ποτό. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα σε τις τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια ή να απολαύσουν το καφέ, το γλυκό τους, ή το ποτό τους το βράδυ.

Επιπλέον, η περιοχή παράγει εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, όπως γλυκά του κουταλιού, μέλι, τσίπουρο, τα οποία μπορεί κανείς να γευτεί και φυσικά να προμηθευτεί.

Τέλος, η Πορταριά αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε και άλλα γραφικά χωριά του Πηλίου και τις παραλίες της περιοχής. Με το αυτοκίνητο, μηχανή ή με λεωφορείο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Μακρυνίτσα, τα Χάνια, αλλά και τις φανταστικές παραλίες, όπως τον Αϊ-Γιάννη, το Μυλοπόταμο, το Χορευτό και άλλες παραλίες που θα αναφέρουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Συνοψίζοντας, η Πορταριά στο Πήλιο είναι ένας προορισμός που προσφέρει φυσική ομορφιά, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, νόστιμο φαγητό και μια γνήσια Ελληνική, παραδοσιακή εμπειρία. Είναι ιδανικός για όσους αναζητούν μια ήσυχη απόδραση με τη δυνατότητα πολλών δραστηριοτήτων.

Πρόσφατα άρθρα

Ετικέτες

Συνεχίστε την κράτηση